Wetenschappelijk bewezen resultaat

In 2005 is door dr. A. Dupuy een wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van mijn cultuur en gedragsverandering training, Dr. A. Dupuy is econoom en verbonden aan het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit te Maastricht. Hij is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken.

Een dergelijk wetenschappelijk verantwoord onderzoek was in de praktijk toen nog nooit verricht. 
 

Conclusie

De training had een significant positief effect op de organisatiebeleving van medewerkers en daar ben ik trots op! Medewerkers kijken positiever naar en voelen zich meer verbonden met de organisatie dan voor de training die door mij, Anita an Dormalen, verzorgd werd.

De doelstelling van de training was het stimuleren van vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid en samenwerking. Uit het onderzoek blijkt dat dit behoorlijk positief is toegenomen. Vooral de aspecten vertrouwen, en meer verbonden zijn met de organisatie, waren veel beter dan voor de training. Die verbondenheid leidt tot meer respect en verantwoordelijkheid. Dit alles leidt vanzelfsprekend tot meer en betere samenwerking, en dus een beter resultaat!
 

Doelstelling van het onderzoek

De doelstelling van het onderzoek was vast te stellen of de training een bijdrage heeft geleverd aan de doelstellingen van het cultuur veranderproject, te weten de competenties vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid en samenwerking onder de deelnemers te stimuleren.

Download het gehele onderzoek met resultaten
 

Onderzoek gedragstraining Buro van Dormalen (PDF, ca. 1,3mb) >

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.