Mens & Organisatie ontwikkeling

Organisatie ontwikkeling is een methodiek voor het ontwikkelen van mensen in organisaties. De 2 centrale vragen zijn ‘hoe richten we de organisatie hiertoe in?’ en 'hoe verrichten we het werk samen?'

Aan de kant van de organisatie worden missie, visie, doelen, waarden, strategie gekozen en geformuleerd. Er wordt een passende organisatie inrichting ontwikkeld. Dan ontstaat o.a. inzicht in over welke competenties de organisatie dient te beschikken. Het is van cruciaal belang hoe gedeeld, gecommuniceerd en samengewerkt wordt. Wij zijn specialist in cultuur en gedrag te realiseren in de gewenste richting.

Naast eigen medewerkers beschikken we over een aanvullend netwerk van adviseurs, zoals bijvoorbeeld de heer Yvon Prince; "Het liefst pak ik kortdurende trajecten op: barrières in beeld brengen, kernwaarden naar boven halen en scenario’s verkennen om tot verandering te komen.Door een directe en scherpe vraagstelling zal ik tot de kern te komen. Ik ben al jaren coach in mijn rollen als leraar, projectleider, opleidingsmanager, directeur en bestuurder. Mijn doel is altijd het stimuleren van mensen, hun talenten volop te ontplooien en in te zetten. Iedereen kan zich ontwikkelen, iedereen kan de regie pakken over zijn eigen leven en loopbaan. Je moet het willen. Ik daag je uit je mogelijkheden en beperkingen te onderzoeken en keuzen te maken."

Bel of mail ons voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek, waarin we onderzoeken wat wij voor u kunnen betekenen!
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.