Excellent persoonlijk functioneren

In de sportwereld zien we dat topsporters allemaal beschikken over hun eigen coach, die talenten op waarde weet te schatten en richting geeft aan de ontwikkeling van de sporter. Niemand verwacht van een talentvolle sporter dat hij alles op eigen kracht traint. Toch verwachten organisaties dit op de werkvloer wel van hún´topsporters’.

Er wordt soms geïnvesteerd in trainingen; vaak gaat het om algemene vaktrainingen, waarbij de inhoud van de training niet tot nauwelijks is afgestemd op de persoonlijke behoeften van de werknemer. Coaching is hierin dan een betere oplossing!

Interne promotie, organisatieontwikkeling, potentieelbeoordeling, niet optimaal functioneren kunnen redenen zijn voor een werkgever om coaching aan te bieden, die ondersteunt in het komen tot excellent functioneren.

Onze coaching ziet er als volgt uit:

In het intake gesprek zetten we de volgende zaken op een rijtje:

  • Wat is het leerdoel?
  • Wat is het gewenste resultaat en hoe meten we dat?
  • Welke potentiële kwaliteiten worden momenteel niet optimaal benut, die in het leerdoel belangrijk zijn?
  • Op welk gebied is men minder succesvol dan men zou willen zijn?
  • Wat vormt de belemmering?
  • Het stappenplan

Op basis van het bovenstaande wordt een actieplan opgesteld, waarin het doel, de aanpak en het aantal bijeenkomsten zijn aangegeven. Aan het eind van het traject vindt er een resultaat terugkoppeling plaats, waarbij naast de coachee ook de opdrachtgever betrokken is.

Wij weten zeker dat we ook met, en/of voor u, resultaat kunnen scoren! Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.