Co-creatie projecten

De term co-creatie of cocreatie wordt gebruikt bij het samenwerken van verschillende sectoren of intern tussen verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld school, bedrijf en overheid; of een financiĆ«le afdeling met de afdeling zorg etc. Zo'n samenwerking tussen verschillende groepen is vaak extra moeilijk; ze spreken bijvoorbeeld elkaars taal niet, hebben andere drijfveren, ander doelen.

Cocreatie is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces, zoals een plan, advies of product. Kenmerken van cocreatie zijn dialoog, 'common ground', enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat.

Middels het Co-creatie wiel van Dr. Corry Ehlen, is het mogelijk succesvol, gericht, voor eenieder duidelijke begeleiding bij verbeter- of innovatie traject aan te bieden. Het Co-creatiewiel is een inspirerend instrument! Ik was de tweede, in 2016, die in Nederland gecertifeerd cocreatie coach werd.  Want niet eerder was er een instrument dat alle dimensies benoemt die van belang zijn bij cocreatie, de succesfactoren voor een innovatieteam integraal in kaart brengt, het proces in een team verbindt met de condities en de weg wijst naar innovatie en/of verbeteracties.
Mag ik u helpen met een succesvolle cocreatie?
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.