Cultuurverandering

Cultuur kan de belangrijkste barrière voor organisatieverandering/ontwikkeling zijn. Wij gebruiken liever het woord cultuurontwikkeling dan cultuurverandering, waarmee we ons inziens meteen bevestigen dat het beter moet worden dan het is.
 
De cultuur van een organisatie is de fundamentele voorwaarde voor ontwikkeling van de organisatie. Keer op keer blijkt de menselijke factor de kritische succesfactor te zijn, die bepalend is voor het slagen of mislukken van veranderingen. Uiteindelijk wordt het resultaat van veranderingen bepaald door de mate waarin ze door mensen worden geaccepteerd. Hoewel het een inmiddels bekend gegeven is, wordt de ‘mens-kant’ van veranderingen nog altijd onderschat. 

Zowel in de literatuur en in opleidingen, als ook in de praktijk, wordt in toenemende mate belang gehecht aan zogeheten ‘zachte’ factoren als emoties en cultuur. De echte uitdaging is daarbij om emoties en cultuur met organisatorische doelen en prestaties te verbinden.
In 2005 hebben wij al, middels wetenschappelijk onderzoek verricht door dr. A Dupuy, verbonden aan het ROA van het UM. in de praktijk bewezen dat wij de organsatiecultuur positief kunnen ontwikkelen.
 
Daarnaast verzorgen we geregeld gastcolleges met betrekking tot cultuurontwikkeling voor Zuyd hogeschool. Graag delen we onze kennis en ervaring ook met u! Bel of mail ons voor meer informatie.
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.