Employability

Ik ben er trots op dat ik al jaren lid ben van de kenniskring Employability: http://www.zuyd.nl/onderzoek/lectoraten/employability
 
Employability gaat over het vermogen van een medewerker om goed te functioneren in een functie, vooruitgang te boeken binnen zijn loopbaan en (ander) werk te vinden indien noodzakelijk. Belangrijke aspecten bij employability zijn een duidelijk beeld hebben van gewenste kwalificaties, effectieve methoden om deze kwalificaties te verkrijgen en de borging daarvan.

Door nieuwe technologie├źn veranderen beroepen en verdwijnen zelfs hele beroepsgroepen. Vooral de middengroep op de arbeidsmarkt lijkt op zoek te moeten naar ander werk. Kijk bijvoorbeeld naar de banken: spraken we voorheen met een baliemedewerker over de hypotheek, nu gaat alles online. Daar zijn aanzienlijk minder mensen voor nodig. Medewerkers dienen beter uitgerust te worden om verder te kunnen met hun loopbaan, die immers tot 68 jaar gaat lopen. Belangrijk daarbij is permanente educatie en beleid gericht op het realiseren van employability. Wilt u weten of u / of uw medwerkers klaar zijn voor de toekomst? Wij, de kenniskringleden onderzoeken, met gebruikmaking van de juiste ondersteuning en middelen, voor u hoe 'fit' uw medewerkers voor de toekomst zijn. En adviseren u daarna graag!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.