Burn-out of Bore-out begeleiding

Burn-out betekent letterlijk “opgebrand”. Mensen met een burn-out, voelen zich leeg, uitgeput of “op”. Vaak verliezen ze door de burn-out een groot deel van hun zelfvertrouwen en werkvoldoening. Een burn-out ontstaat door stress.
Daarentegen komt een Bore-out door te weinig uitdaging, verveling én heeft helaas hetzelfde stress effect op mensen!
 
Stress is een vorm van spanning die ontstaat door invloeden van buitenaf. Stress kan een lichamelijke of emotionele reactie oproepen. Vooral de mensen die willen presteren, die dienstbaar zijn, zich betrokken voelen en die hun werk niet eens even durven te laten liggen, gaan gebukt onder stress. Ze voelen zich te verantwoordelijk voor het volbrengen van een taak en vergeten daarbij de balans, en de verantwoordelijkheid die ze naar zichzelf hebben.
 
Een burn-out of bore-out is niet hetzelfde als een depressie, maar kan ermee verward worden door de sombere, energieloze, soms depressieve stemming die vaak samen gaat met een burn-out of bore-out.
 
Ik begeleid mensen naar een gezonde balans tussen werk en prive, tussen altijd bezig zijn en relaxen, tussen "moet gedachten" en "wil gedachten". Het resultaat is dat er weer (meer) energie is en men weer met plezier aan het werk gaat. Bel voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden. 
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.