Professioneel leiderschap

Leidinggevenden zoeken naar de ideale stijl van leidinggeven. Helaas bestaat die niet! Een professioneel leidinggevende past zijn stijl steeds aan, aan de rol, de medewerkers en de omstandigheden.

Paul Hersey en Kenneth Blanchard het hebben hier bijvoorbeeld een model voor ontwikkeld; Situationeel Leidinggeven. Dit model is gebaseerd op het gegeven dat leidinggeven afstemmen op zowel taak- als op relatie niveau. Zo zal er anders opgetreden moeten worden naar een ongemotiveerde werknemer, die steeds de kantjes eraf loopt, dan naar een gemotiveerde medewerker die een compliment verdient. Ook Max van Landsberg schrijft hierover in zijn boek "Toa van het coachen". Dit betekent dat u als leidinggevende steeds dient te kiezen voor een afstemming tussen relatiegerichtheid en taakgerichtheid, en deskundig of nog niet voldoende. Afhankelijk van de situatie (zie hierboven) en het werk dat gedaan moet worden) zal een combinatie van bovenstaande aspecten tot een effectief resultaat leiden. 

Wij leren u graag meer over bovenstaand model én over wat er allemaal bijkomt kijken als het gaat over afstemmen. Wij zijn professionals in afstemmen en vinden het geweldig anderen te leren hoe professioneel af te stemmen en daarmee leiding te geven aan de ander. Bel ons en we vertellen u graag vrijblijvend meer!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.