Cultuureducatie BS onderwijs

Onder cultuureducatie worden alle vormen van educatie verstaan waarbij cultuur als doel of als middel wordt ingezet. Cultuureducatie is leren over cultuur, door cultuur en met cultuur. Kinderen maken kennis met verschillende cultuuruitingen en verdiepen hun inzicht daarin. Cultuureducatie wordt in de praktijk gehanteerd als verzamelbegrip voor kunsteducatie, erfgoededucatie en media-educatie. 

Met name Petra Jonker, Maurice Lamers en Casper Maas zijn actief in dit veld. We hebben al meerder mooie en leerzame projecten mogen verzorgen o.a. middels SIEN én via Cultuurpad, zie bijvoorbeeld www.bijsien.nl. Download een mooi voorbeeld van een traject.
Grote projecten die onlangs zijn afgerond zijn o.a. de terugkerende theatervoorstelling 'Lentekriebels', het schrijven en regisseren van een film over Social mediagebruik en trajecten om de cohesie in klassen te versterken.

Wilt u meer weten over onze creatieve cultuur aanbiedingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.